Gül Bahçenizi Tasarlayın

Seçtiğiniz alanın günde en az 6-8 saat güneş aldığından ve hastalıkları önlemeye yardımcı olmak için iyi hava sirkülasyonu olduğundan emin olun.

Bir Plan Yapın

  • İlham almak için kitaplardan ve çevrimiçi kaynaklardan fikir toplayabilirsiniz. Bahçenizin gelecekte nasıl görüneceğini görselleştirmek için beyin fırtınası yaparken kaba bir taslak çizebilirsiniz.
  • Seçtiğiniz alana kolay erişim olması için yol ve patikalar ekleyebilirsiniz.
  • Gül yataklarının, budama ve diğer bakım işlerine izin verecek kadar küçük olmasına özen gösterebilirsiniz
  • Pergola, çardak gibi yapıların yanı sıra oturma ve dekoratif özellikteki bahçe mobilyalarını da göz önünde bulundurabilirsiniz.

Bir Tarz Belirleyin

Nasıl bir gül bahçesi istediğinize karar verin. Yürüyüş yolları, patikalar gibi sert peyzaj  ile temiz ve resmi bir görünüm mü yoksa diğer bitkilerin de tasarıma ilave edildiği daha doğal bir görünüm mü istiyorsunuz? Evinizin dış cephesiyle uyum sağlayacak bir tarz seçin.

Bir Renk Şeması Belirleyin

Hoşunuza giden ve aynı zamanda evin manzarayla bütünleşmesine yardımcı olacak renkleri seçin.

Bitki Toprağınızı Hazırlayın

Güller, 6.0-7.0 arasında hafif asidik bir pH bakımından zengin, iyi drene olan toprakları sever. Dikim yapacağınız alandaki toprağı, kompost veya diğer organik maddelerle değiştirin. Kaplar için, yüksek kaliteli, çok amaçlı bir saksı toprağı kullanın ve saksıların yeterli drenaj deliklerine sahip olduğundan emin olun.

Gül Seçiminizi Yapın

Yaşadığınız bölgede bakımı kolay ve dayanıklı olan gülleri seçin. Boyut, şekil, çiçek rengi ve formu, koku ve ve çiçeklenme süreleri gibi özellikler için çeşitleri belirleyin.

Etiketler


#bahçe
#tasarım
#tasarla
#bitki
#gül
#gül bahçesi
#peyzaj
#peyzaj tasarım
#bahçe tasarım
#bahçe tasarla
#bahçeni tasarla
#bahçe tasarım fikirleri
#bahçe tasarımları
#bitki tasarım
#bahçe bitki tasarım

Yorumlar


Henüz yorum yok.